Installatie van brandkleppen Zonder Metal Studs

De Enige Op De Markt met Nodige EN 1366-2 Classificaties voor Installatie Zonder Metal Studs

Mag ik gebruik maken van een flexibele aansluiting tussen een Rf-t brandklep en een kanaal en wanneer is het aanbevolen?

De Rf-t brandkleppen zijn getest volgens de Europese norm EN 1366-2. Deze norm bepaalt het testprogramma en de voorwaarden om de brandweerstand voor een bepaalde tijdspanne (30, 60, 90, 120′, …) bij een specifieke negatieve druk (300, 500, 1500 Pa) te meten. Hetzelfde geldt voor elk onderdeel van een HVAC-systeem. Deze aanpak heeft als doel om de prestaties van elke component in het systeem te controleren op basis van parameters die eigen zijn aan dat onderdeel. Kanalen bijvoorbeeld worden getest overeenkomstig EN 1366-1.
De interactie tussen de verschillende componenten is niet gedekt door de Europese normen. Dit wordt geregeld door lokale beste praktijken of richtlijnen. Een flexibele aansluiting tussen een klep en een kanaal is een dergelijk element van interactie dat niet is opgenomen in de test opstelling voor een brandklep.
Een flexibele aansluiting kan nuttig zijn om brandkleppen in flexibele wanden te installeren: bij brand zal een metal stud wand gemakkelijk buigen en een starre aansluiting zou kunnen inwerken op de correcte afdichting van de brandklep. Voor een klep in een betonnen wand met mortel afdichting daarentegen is een flexibele aansluiting minder zinvol omdat deze wand weinig risico heeft om te vervormen.
Brandklepfabrikanten zijn vrij om hun producten met flexibele aansluiting te testen. Indien een fabrikant hier tijdens de testen voor kiest, mag de geteste klep vervolgens nooit zonder deze flexibele aansluiting geplaatst worden. Anders is de installatie niet conform aan de classificaties en Prestatieverklaring.
Indien een brandklep zonder flexibele aansluiting wordt getest integendeel, heeft het studiebureau (of de installateur) de vrijheid om een flexibele aansluiting voor te schrijven (resp. toe te passen) voor specifieke situaties waar het veiliger wordt geacht (namelijk metal stud wanden). Dit is het geval voor Rf-t brandkleppen.

Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Brandkleppen met de vereiste EN 1366-2 classificaties

CRS60

Ronde brandklep met een brandweerstand tot 60 minuten. De opbouwkraag en korte kleptunnel garanderen een snelle en eenvoudige montage, zowel in opbouw op de wand als op afstand van de wand. Verkrijgbaar in diameters 100-630 mm.

CRS120

Ronde brandklep met een brandweerstand tot 120 minuten. De opbouwkraag en korte kleptunnel garanderen een snelle en eenvoudige montage, zowel in opbouw op de wand als op afstand van de wand. Verkrijgbaar in diameters 100-630 mm.

CU-LT

Geoptimaliseerde rechthoekige brandklep met een brandweerstand tot 120 minuten en beschikbaar in kleine afmetingen (hoogte vanaf 100 mm). Een minimaal drukverlies wordt gegarandeerd door het dunne klepblad en de overbrenging die zich buiten de tunnel bevindt.

CR2

Ronde brandklep, verkrijgbaar in de grootste diameters (tot 630 mm) met een brandweerstand tot 120 minuten.

we are MotivAQ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed auctor turpis eu arcu sagittis, id sagittis justo eli suscipit. Aliquam erat volutpat. Integer finibus sem felis Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed auctor turpis eu arcu sagittis

Our method has been tested

5/5
“I wasn’t the biggest fitness guy, but thanks to MotivAQ I finally found an easy way to workout from home! The classes are easy to follow and go at a good pace.”
Korey Torres
5/5
“MotivAQ took me to the next level of my at-home exercising. The instructors are really top-notch, which is amazing considering the low cost of the classes!”
Terry Dennis
5/5
“Highly recommended! They have such a big variety of classes that I can always find something new and interesting for me based on what I’m in the mood for!”
Katy Gilmore