On-Demand webinar SC60-COSMO

30 min. durende webinar met toelichting van de werking, applicatie en toepassingsvoorwaarden.
WRD NEN 6075 & WBDBO NEN 6069 GECERTIFICEERD

SC60-COSMO

WRD NEN 6075 &
WBDBO NEN 6069
GECERTIFICEERD

WRD | NEN6075
De gecertificeerde SC60-COSMO houdt de verspreiding van (koude) rook tegen, conform de eisen van het Bouwbesluit en de bepalingen van de NEN 6075 voor ventilatiekanalen.

WBDBO | NEN6069
De gecertificeerde SC60-COSMO brandklep voldoet aan de brandwerendheidseis volgens de NEN 6069 bepaling in verschillende gebouwen en biedt een brandweerstand van 60 minuten. Dit zowel voor geïsoleerde als niet-geïsoleerde ventilatiekanalen die doorheen compartimentswanden voeren, waaronder ook schachtwanden. 

SC60-COSMO

De "koude rook" en "warme rook" oplossing

Standaard vlinderkleppen reageren pas wanneer het smeltlood geactiveerd wordt bij een temperatuur vanaf 72°C, waardoor de “koude rook”, die in het beginproces van een brand ontstaat,  zich doorheen het gebouw kan verspreiden. Dit kan ervoor zorgen dat bewoners gehinderd worden bij de evacuatie. Dankzij de SC60-COSMO oplossing van Rf-Technologies is er nu een kostenefficiënte oplossing om  die rook die in de beginfase van een brand ontstaat ook te compartimenteren. Deze oplossing is 100% mechanisch en heeft geen elektronische sturing nodig.
Werkingsgrafiek SC60-COSMO van Rf-Technologies
Koude rook & brand vlinderklep

SC60-COSMO

Koude rook en
brandwerende 2 in 1 oplossing

  • Getest aan 300Pa, zoals vereist door de norm
  • Lekdicht volgens eisen NEN 6075 (“S”-criterium), voor koud en warme rook
  • Sa en S200
  • Gevalideerde wisselwerking van de componenten 

SC60-COSMO

Kostenefficiënt

De SC60-COSMO hoeft geen externe sturing of voeding en werkt 100% zelfstandig, waardoor deze perfect geschikt is voor de woningbouw.

Innoveer je graag?

Schrijf je alvast in voor onze nieuwsbrief

SC60-COSMO vlinderklep & brandklep & koude rook oplossing

SC60-COSMO

Voor flexibele &
massieve wanden

  • Voor flexibele 60’ schachtwanden en massieve schachtwanden (enkel wanden)
  • Met en zonder thermische / akoestische isolatie rond het luchtkanaal
  • Gecertificeerde afdichtingsmethodes met gecoate harde minerale wol platen, zachte wol en grafietkit, mortel of gips

Heb je een vraag? Contacteer ons!

De SC60-COSMO is een  gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep: 

wat is het en waarom is het belangrijk?

Als het gaat om brandpreventie in gebouwen, is het van cruciaal belang om te investeren in de juiste apparatuur. Een van de belangrijkste onderdelen van elk brandbeveiligingssysteem is een brandwerende vlinderklep. De SC60-COSMO gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep is een van de beste opties op de markt vanwege zijn veelzijdigheid en effectiviteit.

Wat is een brandwerende vlinderklep?

Een brandwerende vlinderklep is een klep die in het ventilatiesysteem van een gebouw wordt geïnstalleerd om de verspreiding van brand en rook tussen verschillende compartimenten te voorkomen. Als er een brand uitbreekt, sluit de klep automatisch om te voorkomen dat rook en vuur zich verder verspreiden.

Wat is een gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep?

Een gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep is een speciaal type brandwerende klep dat niet alleen vuur en rook kan blokkeren, maar ook de verspreiding van koude rook kan voorkomen. Koude rook is een veelvoorkomend probleem bij branden en kan gevaarlijke chemicaliën en giftige stoffen bevatten die de gezondheid van mensen kunnen schaden.

Waarom is de gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep belangrijk?

De gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep is een essentieel onderdeel van elk brandbeveiligingssysteem omdat het de verspreiding van vuur en rook kan voorkomen en de veiligheid van mensen in het gebouw kan waarborgen. Het kan ook de schade aan eigendommen minimaliseren en de tijd die nodig is om een brand te blussen verminderen.

Bovendien is het installeren van de gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep verplicht in veel gebouwen volgens de bouwvoorschriften en -normen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste maatregelen worden genomen om de veiligheid van de bewoners en werknemers te waarborgen.

Hoe werkt de gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep?

De SC60-COSMO gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep werkt door middel van thermische activering. Wanneer de temperatuur in het ventilatiesysteem boven een bepaald niveau stijgt, sluit de klep automatisch om de verspreiding van vuur en rook te voorkomen.

De SC60-COSMO gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep wordt ook geleverd met een mechanisme dat de verspreiding van koude rook voorkomt. Dit mechanisme maakt gebruik van een speciaal type vezelmateriaal dat de verspreiding van rook en schadelijke deeltjes kan voorkomen.

Een SC60-COSMO gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep is een klep die wordt gebruikt in ventilatiesystemen om rook en brand tegen te houden. Het is ontworpen om de luchtstroom te beperken en te voorkomen dat rook en vuur zich door de ventilatiekanalen verspreiden. Dit type klep is belangrijk om de veiligheid van mensen te waarborgen en de schade bij brand te beperken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep?

Bij het kiezen van een gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderklep zijn er verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden. De belangrijkste factoren zijn de brandwerendheid en de rookdichtheid van de klep. Het is belangrijk om een klep te kiezen die voldoet aan de eisen die worden gesteld door de lokale bouwvoorschriften en wetgeving. SC60-COSMO is de enige gecombineerde klep die zowel NEN 6075 alsook WBDBO NEN 6069 gecertificeerd, getest en goedgekeurd is door Efectis. 

Voordelen van gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderkleppen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderkleppen in HVAC-systemen. Zo bieden deze vlinderkleppen een betere veiligheid bij brand. Het voorkomt niet alleen de verspreiding van brand door luchtkanalen, maar zorgt er ook voor dat de rook zich niet kan verspreiden naar andere ruimtes.

Daarnaast biedt het gebruik van gecombineerde koude rook en brandwerende vlinderkleppen ook een betere energie-efficiëntie. Het zorgt voor een betere luchtstroomregeling en beperkt zo onnodig energieverlies. Dit resulteert in een kostenbesparing op de lange termijn.

Tot slot zijn deze vlinderkleppen eenvoudig te onderhouden. Dit komt doordat het ontwerp ervan gebaseerd is op eenvoud en efficiëntie. Hierdoor kan het gemakkelijk worden onderhouden en gereinigd, wat de levensduur van het systeem verlengt.NEW